VPN nedir kurulumu nasıl olur


VPN nedir, vpn kurulu nasıl olur, vpn kullanmak güvenli mi, telefonda vpn kullanılabilir mi, vpn kullanırken verilerim korunur mu



vpn nedir nasıl kurulur



VPN(Virtual Private Network), internette gezinirken gizli kalmak ve verileri siber saldırılardan korumak üzere geliştirilmiş bir teknolojidir. 

  1. Güvenlik: İlk olarak VPN nin güvenliğimizi nasıl sağladığına bakalım.VPN ile internete bağlandığınız da verileriniz şifrelenir. İnternet üzerinden yapacağınız documan vb veri paylaşımları şifrelenerek karşı sunucuya ulaştırılır. Siber saldırılardan korunmanın bir yolu olan vpn sıkça kullanılan bir teknolojidir. Özellikle wifi bağlantılarında veriler korunması çok düşük olacağından vpn kullanmak önem arz eder. VPN teknolojisini güvenlik açısından kullanan firmalar,şirketler vardır. Ancak VPN'nin en çok kullanıcı kitlesi gizlilik ilkesidir.

  2. Gizlilik: VPN teknolojisini kullanarak internette geçirdiğiniz süre boyunca gerçek ip adresiniz gizli kalır. Başka ülkelerdeki sunucular üzerinden internete bağlandığınız için asıl ip adresiniz görünmez. Buda internette hangi sitelere girdiğinizin takibini zorlaştırır. 

  3. Erişim Kısıtlamaları: Her ülkede tüm web sitelerine erişim yoktur. Ülkeler bazı politikalarından dolayı bir takım web sitelerine erişimi engelleyebilirler. VPN ile bu erişim kısıtlamaları kaldırılabilir ve girilmesi yasaklanan web sitelerine erişim sağlanabilir. 

  4. Şirketlerin Ağ Güvenliği: Bazı şirketler ve firmalar, personellerinin uzaktan güvenli bir şekilde yerel ağlarına bağlanmaları için VPN kullanırlar. Şirketlerin bunu yapmalarındaki neden veri transferinde yapılabilecek siber saldırıların önüne geçmektir. 

  5. Hız:VPN kullanmanız durumunda internet hızınız kullandığınız VPN sunucusuna göre değişecektir. Bağlantı hızı yüksek olan bir sunucu seçerseniz bağlantı hızınızın etkilenmesini en aza inderebilirsiniz. 


VPN Servislerine nasıl bağlanabilirim

Opera tarayıcısını kullanarak VPN servisine herhangi ekstradan bir işlem yapmadan bağlanabilirsiniz. Ancak opera tarayıcısı kullanmıyorsanız VPN web sunucu adreslerini alıp kendi cihazınıza tanımlayıp kullanabilirsiniz.

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorum Gönder

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorumlar (0)

Daha yeni Daha eski