Türkiye'de nükleer silah var mı

Türkiye'de nükleer silah var mı, Türkiye nükleer güç oldu mu, Türkiye'de kaç nükleer başlık var, Türkiye ne zaman nükleer güç oldu


türkiyede nükleer silah var mı


Türkiye'de nükleer silah olup olmadığı sürekli tartışılan bir konu. Hali hazırda envanterinde nükleer silah bulunmayan ülkeler elinde nükleer silah bulunan ülkelere nazaran dezavantaj durumundalar. Çünkü nükleer silahların yıkım gücü çok büyük ve bu da iyi bir caydırıcı sebep olarak görülüyor. Buradaki mesele Türkiye'de nükleer silahların olup olmadığına bakacağız.


NATO'ya ait nükleer silahlar


Türkiye NATO ülkesi olduğu için hali hazırda topraklarında nükleer silah bulunan bir ülke. Ancak bu nükleer silahlar Türkiye'nin kendi silah envanterinde değil. Kullanımı tamamen NATO'ya bağlı. Türkiye NATO'ya bağlı bu nükleer silah üslerini dilediği zaman kullanamaz. Ancak kendi topraklarına karşı bir saldırı yapıldığında ya da başka NATO üye ülkelerine saldırı yapıldığında ihtiyaç olması halinde NATO tarafından kullanılabilir. 


Kendi Nükleer Silahları


Türkiye'nin halihazırda resmi olarak envanterinde nükleer silah yok. Tabi bu gerçekte olmadığı anlamına gelmez. Son dönemlerde Rusya'dan aldığı yardımla ülkemizde kurulan nükleer santrallerin sadece enerji üretmek için yapıldığını düşünmüyorum açıkçası. Türkiye Cumhuriyet devleti 1000 yıllık bir devlet aklı ile yönetilmektedir. Bu yüzden her zaman için farklı senaryolara cevap verebilecek planları vardır. 


Türkiye nükleer silah üretmiş olsa ki bence mutlaka üretmesi gerekir, bunu açık beyan bir şekilde yapmaması gerekiyor. Yani halkın her tabakasının bilmesine gerek yok. Bu tür projeler büyük bir gizlilikle yürütülür.


Konuyla ilgili araştırma yaparken bir çok makale yazarının Türkiye'nin nükleer silah gücünün olduğunu söylüyor. Bu konuyla ilgili zamanında Pakistan'dan yardım almış olma ihtimali değerlendiriliyor. Yazanlar çizenler bunu nereden duymuşlar bilmiyorum ama şunu çok iyi biliyorum. Türkiye Orta Doğu'da kilit ülkedir. Bölgenin en güçlü devleti olmak zorundadır. Eğer bunun yolu nükleer güç üretmekten geçiyorsa bunu da yapmalıdır.


Yıllar öncesinden de bu silahları üretmiş olabilir.

Nitekim Türkiye'de nükleer silah olduğunu savunan o kadar çok kişi var ki, benim yok demeye dilim varmıyor.

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorum Gönder

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorumlar (0)

Daha yeni Daha eski