TÜİK'e göre Türkiye'nin en yoksul şehirleri belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu geçen yılın yoksulluk raporunu yayınladı. Rapora göre Türkiye'nin en yoksul şehirleri kabul edilen bu 4 şehirde aynı bölgeden.


Türkiye'nin en yoksul şehirleri



Türkiye kurulduğundan beri enflasyonla ve yoksullukla mücadele ediyor. Türkiye'nin ekonomi politikaları ara ara enflasyonu düşürüp yoksulluk sınırını geriye alsa da bu politikalar tam manasıyla hedefine ulaşamıyor. Bu yüzden ülkemizde seyreden yüksek enflasyon beraberinde yoksulluğu da getirmektedir.


İşte TÜİK raporuna göre Türkiye'nin en yoksul şehirleri.

Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Kars


Ülkemizin en yoksul şehirleri bu iller aynı bölgede yer almakta. Yoksulluk oranı yüzde 13.9 olurken yoksulluk riski yaşayanların oranı ise yüzde 31 oldu.


Ülkemizde yoksulluğun minimum seviyede olabilmesi için öncelikle her bölgeye gerektiği kadar yatırımların yapılması gerekiyor. Tüm yatırımlar sadece belli başlı bölgelere yapıldığı için bazı bölgeler zenginleşirken bazı bölgeler ise yoksulluk sınırının altında kalıyor.


İşsizlik ve yoksulluk ekseninde dönüp durmaktan ise bir an önce bölgede ciddi yatırımların yapılması gerekiyor. Bölgedeki halk geçimini ya tarımdan ya da hayvancılıktan sağlıyor. Bunun yanıda yaz dönemlerindeki mevsimlik işlerde bölgenin geçim kaynakları arasında.

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorum Gönder

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorumlar (0)

Daha yeni Daha eski