makale yazarken nelere dikkat etmek gerekiyor

makale yazarken nelere dikkat etmek gerekiyor, makale nasıl yazılır, makalenin özgün olması önemli mi, yapay zekaya makale yazdırmak doğru mu


makale yazarken nelere dikkat etmek gerekiyor



Eğer makale yazarak para kazanmaya karar verdiyseniz bu yazıyı dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ederim. İnsanlar blog açıp gelişi güzel bir şekilde makale yazmaya başlıyor ve sonra tutulmayınca bu işten vazgeçiyorlar. Her şeyin bir takım püf noktaları olduğu gibi makale yazmanın da bir takım püf noktaları var.


Makale Nasıl Yazılır


Makale yazmadan önce yazacağınız yazıyla ilgili internette bir araştırma yapmalısınız. Eğer yazacağınız konuyla ilgili onlarca makale varsa ya bu konu hakkında makale yazmaktan vazgeçin ya da mevcut olan makalelerden daha iyisini yazmaya çalışın


Kesinlikle başkalarının sitesinde bulduğunuz makaleleri kopyalayıp kendi sitenizde yayınlamayın. Böyle yapmanız durumunda arama motorlarının botları bu yazının kopya olduğunu anlayacak ve sitenizi indekslemeyecektir. Kopyalayacağınız makalenin faydasından çok zararı olacaktır size. Mutlaka özgün yazılar yazın, konuyla ilgili detaylar vermekten çekinmeyin. Makalenize aşırı resimler ya da videolar yükleyip okuyucuları bunaltmayın. Anlaşılır ve akıcı bir şekilde yazın. Konuyla ilgili varsa uzman kişilerin kaynakçasını gösterin. Yazacağınız yazı çok uzun olmasın. Az kelimelerle çok şey anlatın.


Yapay Zekaya Yazdırmayın


Yazacağınız yazıları üşenmeden kendiniz yazın. Kesinlikle yapay zeka programlarına yazdırmayın. Çünkü arama motorlarının bu konuyla ilgili de algoritmaları var. Yapay zekaya yazdıracağınız makaleler kesinlikle kopya muamelesi görecek ve siteniz indekslenmeyecektir. 


Özen Gösterin


Yazacağınız yazıya özen gösterin. Çünkü yazacağınız bu yazıyı yarın öbür gün bir çok kişi tarafından okunacaktır. Kaliteli içerikler üretirseniz bir marka haline gelirsiniz ve okuyucular sizleri takip eder. Sırf bir yazı yazmak uğruna makale yazmayın. Empati kurun ben olsam bu yazıyı okur muyum diye düşünün. Eğer yazacağınız yazı size faydalı geliyorsa başkalarına da faydalı gelecektir. 


Anahtar Kelimeler Kullanın


Yazacağınız makalenin ana odak fikri ne ise o kelimeleri yazınızda bol bol kullanın. Örneğin ben bu makalemde "makale yazarken nelere dikkat etmek gerekiyor" diye başlık attım. Dolayısıyla benim makalemin odak fikri makale yazmak olduğu için bu kelimeleri çok kullanmayı tercih ettim. Sizde arama motorlarının kaliteli içerikler grubuna girmek istiyorsanız bu yöntemleri mutlaka kullanın.


Sonuç: 


Eğer ciddi manada emek verirseniz mutlaka karşılığını alırsınız. Makale yazmakta sanal alemde bir iş koludur. Bu yüzden yaptığınız işi baştan savma değilde mükemmel bir şekilde yapmaya gayret edin. Başarılı olacağınıza eminim.

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorum Gönder

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorumlar (0)

Daha yeni Daha eski