En çok tutulan blog fikirleri

En çok tutulan fikirleri, blog yazarak para kazanmak, hangi konularda blog yazılabilir, yazı yazarak para kazanmak mümkün mü,


en çok tutulan blog fikirleri



Blog yazabilmek için öncelikle bir platforma ihtiyacınız var. Bu konuda blogger sizlere ücretsiz bir blog yazabileceğiniz platform sunuyor. Bunun için herhangi domain ve hosting parası ödemenize gerek yok. Tamamen ücretsiz olan bu sistemi kullanarak sizde bloğunuzu oluşturun ve kazanmaya başlayın.

En çok tutulan blog fikirleri


1. Uzmanlık Alanınızla İlgili Blog Açın


Her insanın mutlaka uzman olduğu olduğu bir alan vardır. Sizde en iyi bildiğiniz iş hakkında blog yazıları yazarak ve blog sitenize reklam alarak para kazanabilirsiniz. 


2. Film Bloğu


Bir blog oluşturmak için film kategorisini seçmek akıllıca olabilir. İnsanlar film izlemeden önce o film ile ilgili yazılan değerlendirmeleri takip ederler. Piyasaya sürülen yeni filmleri ya da önceden yayında olan filmler hakkında değerlendirmeler yaparak bloğunuza ilgi odağı oluşturabilirsiniz.


3. Haber Bloğu


Eğer güncel olayları takip ediyorsanız haber bloğu açmak tam size göredir. Özellikle yerel haberlere ağırlık vererek büyük bir takipçi kitlesine sahip olabilirsiniz. Haber blogları diğer blog kategorilerine göre anlık hit alan konulardan oluşur. Yani 3 yıl önce Manisa'da yaşanmış bir hırsızlık olayını kimse gelip de sitenizde bulup okumaz. Bu yüzden bloğunuzu sürekli güncel tutmanız gerekiyor.


 4. Pazarlama Bloğu


Eğer elinizde satabileceğiniz bir ürün varsa yada satmak için ürün temin edebiliyorsanız pazarlama bloğu fikri tam size göre bir fikir. Bu blogla beraber sosyal medyayıda biraz aktif kullanırsanız çok güzel satışlar yapıp internetten para kazanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey blogger gibi ücretsiz platformlar aracılığıyla bir blog oluşturup ürünlerinizi yerleştirmek ve gelen siparişleri müşterilere göndermek. Bu şekilde diğer bloglara nazaran çok ciddi paralar kazanabilirsiniz. Çünkü diğer bloglardaki kazanç sadece reklam yayıncılığı üzerine kurulu.


5. Eğitim Bloğu


Bildiğiniz çok iyi bir konu varsa bu konuyla ilgili eğitim bloğu açabilirsiniz. Dilerseniz oluşturduğunuz eğitimleri ücretli satın dilerseniz de ücretsiz bir şekilde yayınlayın. Eğer eğitimlerinizi ücretsiz bir şekilde yayınlarsanız bloğunuz çok büyük bir hit alacaktır ve reklamlardan kazanacağınız gelirlerde çok yüksek olacaktır.


Yapmanız gereken vereceğiniz eğitimle ilgili güzel ve akıcı bir dil ile videolar hazırlamak ya da pdf dokümanları hazırlamak. Bu şekilde hem reklamlardan hem de satacağınız eğitim metaryallerinden çok ciddi paralar kazanabilirsiniz.


6. Sağlık Bloğu


Sağlık ve kişisel gelişim konusu insanların çokça araştırma yaptığı ve çok rağbet gören bir konu. Eğer sağlık konusunda eğitiminiz varsa bu blog fikri tam size göre. İnsanların daha sağlıklı yaşayabilmeleri hakkında onlara rehberlik edecek yazılar yazabilirsiniz. Özellikle diyet konusuna daha çok ağırlık vermenizi tavsiye ederim.


7. Spor Bloğu


Spor koçu olanlar, ya da daha önce spor ile ilgili deneyimi ya da lisansı olanlar. Yine bu kategori ile ilgili bilgilendirici yazılar yazabilirsiniz. Spor çok dallı bir kategori olduğu için her konuda blog yazısı yazmak zorunda değilsiniz. Örneğin egzersiz ile ilgili bilgi ve deneyim sahibi iseniz bu konu hakkında blog yazıları yazmalısınız.


8. Gezi Rehberi Bloğu


Gezmeyi seviyorsanız ve sürekli bir yerlere gidiyorsanız mutlaka ilginç fotoğraf ve videolar çekmeyi unutmayın. İnsanların daha önce gitmedikleri yerler hakkında görüş ve önerilerinizi yazıp insanlara rehberlik yapabilirsiniz. Bloğunuzda gezdiğiniz yerlerin tarihi ve kültürel yapısını anlatan içerikler yazın. İlginç gördüğünüz her şeyi yazabilirsiniz. Bu kategoride çok ilgi görmektedir.


9. Yemek Tarifleri Bloğu


Yemek ya da tatlı yapmayı biliyorsanız kendinizi bu işte mahir görüyorsanız bu fikir tamda size göre. İllaki sizde arama motorlarına herhangi bir tatlı ya da yemeğin tarifini bulmak için araştırma yapmışsınızdır. Bildiğiniz yemek ve tatlıların tariflerini bloğunuzda yayınlayıp geniş bir takipçi kitlesine sahip olabilirsiniz. Her türlü yemeğin ya da tatlının tarifini yazmaktan çekinmeyin velev ki bu bir mercimek çorbası dahi olsa.


10. İnceleme Bloğu


Teknolojiyi yakından takip eden biri iseniz bu blog fikrini kesinlikle es geçmeyin. Piyasaya çıkan ürünler hakkında inceleme yazıları yazıp bloğunuzda paylaşın. Bir ürünü incelemek için illaki o ürünü satın almanıza gerek yok. Mağazaya gidip ürünü inceleyip gerekli notlarınızı alabilirsiniz. Daha sonra aldığınız bu bilgileri insanların faydalanması için bloğunuzda paylaşın.


Sonuç


Bunlar gibi daha nice blog fikirleri var. Burada yazmış olduğum 10 blog fikri insanların en çok rağbet ettiği kategorilerdir. Size uyan bir blog fikrini alın ve hemen ücretsiz bir şekilde bloğunuzu oluşturun ve kazanmaya başlayın.


Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorum Gönder

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorumlar (0)

Daha yeni Daha eski