B sınıfı ehliyeti olanlar 125 cc ye kadar motosiklet kullanabilecek

B sınıfı ehliyeti olanlar kaç cc motor kullanabilir, B sınıfı ehliyeti olanlar motor kullanmak için direksiyon sınavına girmesi gerekiyor mu, direksiyon sınavının ücreti kaldırıldı, B sınıfı ehliyeti olan herkes direksiyon sınavı ücreti ödemeden sınava girebilecek


b sınıf ehliyeti olanlar 125 cc ye kadar motosiklet kullanabilecek



İçişleri bakanlığı yeni yaptığı düzenlemeyle b sınıfı ehliyeti olanları sevindiriyor. B sınıfı ehliyeti olan kişiler sadece 49 cc ye kadar motorsiklet kullanabiliyorlardı. Yeni yapılan düzenlemeyle birlikte artık b sınıfı ehliyeti olanlar direksiyon sınavı ücreti ödemeden 125 cc ehliyeti alabilecekler. 


Yeni düzenlemenin taslağı yeni yasama yılıyla birlikte mecliste görüşülecek. Daha öncesinde meclisten geçen bir düzenlemeyle b sınıfı ehliyeti olanların 125 cc silindir hacmine sahip motosikletleri kullanma yetkisi verilmişti. Ancak yapılan bu düzenlemeyle direksiyon sınav ücreti ödenecek mi sorusunu akla getiriyordu.


Düzenlemenin kapsamı genişletildi ve b sınıfı ehliyet sahipleri herhangi bir sınav ücreti ödemeden direksiyon sınavına girip sürücü belgelerini alabilecekler.


Düzenlemenin Ekim ayında TBMM'de görüşülmesi bekleniyor.


A2 ehliyet için değişen bir durum yok. A2 ehliyet alabilmenin prosedürleri değişmedi.


Özellikle büyük şehirlerdeki ulaşımı rahatlatmak için yapılan bu düzenlemenin yoğun trafiği azaltması bekleniyor. 

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorum Gönder

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorumlar (0)

Daha yeni Daha eski