google blog sitemi indexlemiyor

Google



Yeni bir blog sitesi açtınız ve Google arama motoru daha sitenizi indexlemedi ise bekleyin aceleci olmayın. Yeni açılan bir site öyle hemen ha deyince indexlenmez ve arama sonuçlarında üst sıralarda yer almaz. Bunun için biraz beklemeniz gerekiyor ve bu bekleme zamanında kaliteli ve özgün seo uyumlu içerikler yazmanız gerekiyor.


Google Sitemi Neden Ä°ndexlemiyor 


Neden burada sadece Google'den bahsediyoruz da diğer arama motorlarından bahsetmiyoruz. Çünkü ülkemizde yüzde 90'nın üzerinde arama motoru olarak google arama motoru kullanılmaktadır. Bu yüzden önceliğimiz google'nin sitemizi indexlemesidir. Daha sonra yandex, bing, yahoo ve ask gibi arama motorlarının da sitemizi indexlemesine bakabiliriz.


Google'nin sitenizi indexlememesinin birden fazla nedeni olabilir. Öncelikle arama motorlarında bulunabilir olduÄŸunuzdan emin olmalısınız. Bunun için Robots.txt dosyası oluÅŸturmanız gerekiyor. Robots.txt kodlarını yazmayı bilmiyorsanız sizlere aÅŸağıda vereceÄŸim kodları kullanabilirsiniz. Blogger platformunda robots.txt dosyası oluÅŸturmak çok kolaydır. Ayarlardan tarayıcılar ve dizine ekleme bölümüne gelin ve aÅŸağıdaki kodları yapıştırın. Yapmanız gereken tek ÅŸey bu. Tabi bunu yaparken kendi sitemap adresinizi girmelisiniz. Sitemap oluÅŸturmayı bilmiyorsanız Sitemap nasıl oluÅŸturulur yazımı okuyabilirsiniz.


User-agent: *
Disallow: 
Sitemap: https://bgevim.blogspot.com/sitemap.xml

Yukarıdaki kodlarda bulunan User-agent: * tüm arama motorlarının sitenizi taramasına izin verdiğiniz anlamına gelir
Disallow: burayı boş bıraktık çünkü sitemizde taranmasını istemediğimiz herhangi bir yer yok. Her yeri taramasını istiyorsunuz.
sitemap: burada ise oluşturmuş olduğumuz site haritamızın adresi yer almaktadır. Bunu mutlaka oluşturun. Site haritasının çok faydası var. Botların siteyi taramasını çok kolaylaştırıyor.
Eğer bloğunuzu daha yeni açtıysanız google botlarınını sitenize gelmesi biraz zaman alabilir. Yaklaşık 3 ile 6 ay arasında google botları tarafından bloğunuz düzenli bir şekilde indexlenecektir. Ancak benim acelem var diyorsanız. Google Search Console yi kullanarak da yayınlarınızı dizine ekleyebilirsiniz. Google Search Console de önce mülk doğrulaması yapmanız gerekmektedir. Daha sonra oluşturmuş olduğunuz site haritasını yani sitemap adresini dizine eklersiniz. En sonunda url denetimi bölümünden yayınlarınızı teker teker google dizinine ekleyebilirsiniz.

Sabırlı Olun

Eğer bloğunuz yeniyse biraz sabırlı olmanız gerekiyor. Google botlarının sitenize gelmesini beklemeyin. Siz bu arada bloğunuza tamamen özgün ve kaliteli içerikler yazın. Siteniz tarandıktan sonra artık google arama sonuçlarında çıkmaya başlayacaksınız ve bloğunuzun bir okuyucu kitlesi oluşacaktır. Bloğunuzu devamlı güncel tutun. İnsanların merak ettiği ve ihtiyaç duyduğu konular üzerine makaleler yazın. Yazdığınız içerikler kaliteli olsun, başka sitelerden kopyala yapıştır yapmayın. Bu durumda botlar sitenizin kopya olduğunu anlar ve sitenizi taramazlar. Bunun olmasını istemezsiniz sanırım.

Araştırma Yapın

Google botları sitemi neden taramıyor diye düşünmeyin. Siz bu arada araştırmalar yapın. Hangi kategorilerde blog yazıları yazabileceğinizi kararlaştırın. Daha fazla konuda kendinizi geliştirin. Ne kadar çok bilgili olursanız insanlara verecek çok şeyiniz olur. Siz bloğunuzu güncel tuttukça botlar er ya da geç sitenizi tarayacaktır.


Sonuç

Arama motorlarında en üst sıralarda çıkmak istiyorsanız mutlaka kaliteli ve faydalı, özgün içerikler üretmelisiniz. Aksi takdirde en üst sıralara çıkmanız mümkün deÄŸil. Çünkü arama motorları her zaman en iyi ve en faydalı sonuçları kullanıcılara göstermek ister. Arama sonuçlarında çıkan ilk sonuç her zaman daha avantajlıdır. Bu yüzden ne kadar üst sıralarda çıkarsak bizim için o kadar iyi olur. Bu yüzden acele etmek yerine sabırlı  davranıp beklememiz gerekiyor. Tabi bu arada boÅŸ durmayıp kendimizi daha da geliÅŸtirip daha saÄŸlam içerikler üretmeliyiz. Bu ÅŸekilde daha sonuç alabileceÄŸinize inanıyorum.




Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorum Gönder

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorumlar (0)

Daha yeni Daha eski