Emlak katılım bankasının özel fon havuzu tamamen faizsiz mi

Katılım bankalarının faizsiz işlemler politikaları sayesinde faiz hassasiyeti olan vatandaşlarda varlıklarını değerlendirme imkanı buldular. Katılım bankaları tamamen ticaret ile elde ettikleri gelirler üzerinden kar payı dağıtımı yaparlar. Burada kazanılan paranın tamamen helal olabilmesi için yapılan ticaretinde islam hukukuna uygun olması gerekiyor. Örneğin sırf ticaret yapılıyor diye islamın yasakladığı bir ürün satışından elde edeceğiniz gelir helal olmayacaktır. Ülkemizde hiçbir katılım bankası islamın yasakladığı bir ürünü alıp satmıyor. Ancak her ne kadar helal satışlar yapılıyor olsa da satış yapılırken bazı konularda eksik kalmalarından dolayı her katılım bankasından kar payı almayı tüm alimler caiz olduğunu söylüyor ama ihtiyaç yok ise bu parayı kendi şahsınızda kullanmayın diyorlar. Ancak burada bir katılım bankası müstesna. Emlak katılım bankası bu işi daha derinlemesine araştırmış ve bunun için özel fon havuzu oluşturmuştur.


emlak katılım özel fon havuzu tamamen faizsiz mi



Özel Fon Havuzu Nedir


Emlak katılım faiz hassasiyeti olanlar için oluşturmuş olduğu bu özel fon havuzuna paranızı en az bir aylığına yatırabiliyorsunuz. Diğer katılım bankalarından farklı olarak kırık vade seçemiyorsunuz. Yani 1 günlük veya 2 günlük kırık vadeler yok. Bu özel havuzda biriken paralar ile banka bir takım satışlar yapar ve elde edilen gelirler tüm paydaşlar arasında yatırdıkları para oranınca paylaştırılır. Burada kar payı oranlarının faiz oranlarına yakın ya da aynı olması bu işlemlerin faiz olduğu anlamına gelmez.  


Siz de paranızı katılım bankalarına yatırıp kar payı elde etmek istiyorsanız ve faiz hassasiyetiniz var ise emlak katılımın özel fon havuzu ihtiyacınızı karşılayabilir. Emlak Katılım bankasının her şehirde maalesef şubesi bulunmuyor. Eğer yaşadığınız yerde aktif şube bulunuyorsa şubeye gidip hesap açma işlemlerinizi yapabilirsiniz. Eğer yaşadığınız yerde aktif şube bulunmuyorsa nfc özelliği olan bir telefon kullanarak da kimlik kartınızı tarayıp hesap açabiliyorsunuz.


Bu makalemde anlatmış olduğum emlak katılım bankasının özel fon havuzu tamamen tanıtım amaçlıdır. Yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapıp yapmayacağınız tamamen size kalmış.

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorum Gönder

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorumlar (0)

Daha yeni Daha eski