Az param var nereye yatırım yapmalıyım

Az para ile nereye yatırım yapılabilir. Bu makalede az para ile nerelere yatırım yapabileceğinizi anlatacağım. Bu makalede anlatacağım yöntemler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Burada anlatacaklarım sizin yatırım portföyünüze uymayabilir.


Elinizde az bir para var ve haklı olarak bu parayı çalıştırıp daha çok para elde etmek istiyorsunuz. Az para ile nerelere yatırım yapabileceğinizi adım adım anlatacağım. Size uygun olan yöntemi değerlendirip kullanmak tamamen size kalmış


1. Altın Yatırımı


Altın yatırımı her zaman güvenli liman olarak isimlendirilir. Enflasyon yüksekte olsa düşükte olsa yatırımcılar her daim altına yatırım yapmaktadır. Bazıları altını sadece süs ve gösteriş için alırken bazıları ise paralarını enflasyon canavarından korumak için altın yatırımı yaparlar. Eğer kısa vadeli bir yatırım düşünüyorsanız altın yatırımı size uygun olmayabilir. Altın yatırımı orta ve uzun vadeli olarak düşünülmesi gerekiyor. Kısa vadede al sat yaparak kar etmeniz çok zor. Zaten altın alırken ister bankadan alın ister kuyumcudan her zaman alım satım fiyat makas aralığı oluyor. Altına gelen fiyat farkı bu makasın üzerinde olmadığı sürece kar elde edemezsiniz. Demem o ki kısa vadeli altın yatırımı karlı olmaz. Ancak uzun vadede en kötü ihtimalle paranızı enflasyondan koruyabilirsiniz.


2. Kar Payı Hesapları


Faiz hassasiyeti olanlar paralarını faize yatırmazlar. Alternatif olarak katılım bankalarının kar payı hesaplarına yatırım yapmak mantıklı olabilir. Katılım bankaları faizsiz bankalar olduğu için elde edeceğiniz gelir tamamen ticaretten elde edilen gelirin size düşen pay oranı olacaktır. Örneğin Emlak Katılım Bankası özel fon havuzu diye bir havuz oluşturmuş. Siz buraya en az 1 ay olacak şekilde paranızı yatırıyorsunuz ve vadenin sonunda elde edilen kar paydaşlar arasında dağıtılıyor. Diyeceksiniz ki bu kar nereden geliyor. Katılım bankaları sizin de bildiğiniz üzere nakit kredi vermezler bunun yerine islami usullere uygun murabaa sistemini kullanırlar. Yani bir ev almak istediğiniz de alacağınız evin tapusunu bankaya götürüyorsunuz ve banka sizin yerinize bu evi alıp üzerine kar koyup tekrar size satıyor. Ev dedik ama bu bir araba ya da bir ev eşyası da olabilir. İşte katılım bankalarının gelirleri tamamen ticaret üzerine kurulmuştur.


3. Ufak Ticaretler


Paranızın miktarını bilmiyorum ama ticaret yapabilmeniz için size bir kaç ürün söyleyeceğim. Paranızla motosiklet alabiliyorsanız al sat yapmak için alabilirsiniz. Ya da paranızın miktarı kadar bir araba alabilirsiniz. Letgo gibi platformlarda satabileceğiniz ürünlerde alabilirsiniz. Koltuk takımı, bisiklet vb. ucuz ve kaliteli ürünleri bulup alabilirsiniz. Aldığınız bu ürünleri üzerine karınızı koyup satabilirsiniz.


4. Kripto Paralar


Kripto paralar hakkında çok bilgim yok ama çevremde şahit olduğum zengin olanlar ve tüm parasını kaybedenler var. Kripto para öyle bir şey ki bir anda tüm paranızı kaybedebilirsiniz ya da bir an da tüm paranızın 100 katını kazanabilirsiniz. Ucu belli olmayan bu sistemi size tavsiye etmiyorum. Ama dediğim gibi bir sabah uyandığınızda zengin de olabilirsiniz ya da elinizdekini de kaybedip dımdızlak ortada da kalabilirsiniz.


5. Döviz Alımı


Az parayla yatırım yapılabilecek bir diğer başlığımız da döviz. Diğer ülkelerin para birimlerini satın ucuz iken satın alıp pahalı olunca satmak size kar getirir. Ancak bunun için döviz piyasasını sürekli takip etmeniz gerekiyor. Bunun yanında dünyada yaşanabilecek olayları da ön görmeniz lazım. Örneğin savaş ortamlarında döviz fiyatları yükselir. Ya da enflasyon ortamlarında yine yükselir. Bir ülkede enflasyon varsa paranızı o ülkenin para biriminde tutmanız mantıklı olmaz. Dolar, Euro, Sterlin gibi para birimleri her zaman kazandırmıştır. 


Sonuç:


Az parayla yapacağınız yatırımlardan çok büyük gelir beklemeyin. Az yatırım az para çok yatırım çok para getirir. Bu söylediğim alanlarda yatırım yapmak istiyorsanız tek madde  üzerinden gitmeyin. Yani tüm paranızı sadece altına yatırmayın. Bunun yanında bir miktar gümüş ve döviz de alabilirsiniz. Böylelikle altında kaybınız olması durumunda bunun yerini döviz doldurabilir. Ya da paranızın bir miktarıyla altın alıp geriye kalanıyla da ticaret yapabileceğiniz mal alabilirsiniz.


az para ile nereye yatırım yapılır



Bu işleri yapmaya karar verdiyseniz size verebileceğim en büyük tavsiye sabırlı olmanız. İster altın alın, ister döviz alın, isterseniz de satabileceğiniz mallar alın ne olursa olsun her zaman sabırlı olmanızı tavsiye ederim. Altın aldınız diye hemen sabahında 2 katına çıkmasını beklemeyin. Arada ufak dalgalanmalar olabilir. Sabırla beklemeniz gerekiyor. Ya da satmak için bir ürün aldınız diyelim ve bu ürünü ilana koydunuz. 2 gün için de satılmasını beklemeyin. Aceleci davranıp hemen fiyatınızı düşürmeyin. Bazen bir ürün 2 ay içinde zor satılabiliyor. Bu tamamen aradığınız müşteriyi bulmanızla ilgili.


Bu makalede yazdığım yatırım başlıkları yatırım tavsiyesi değildir. Burada detaylandırdığım konular sizin yatırım bütçenize uygun olmayabilir. Bu yüzden kendiniz karar verip kendiniz uygulamanız lazım.


Bu yazıyı beğendiyseniz Blog Evimi takip etmeyi unutmayın.



Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorum Gönder

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorumlar (0)

Daha yeni Daha eski