Türk ordusu ne kadar güçlü

 

türk ordusu ne kadar güçlü



2024 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan en güçlü ordular sıralamasında Türk ordusu 3. sırada yerini almıştır. 

Türk ordusu ne kadar güçlü, Türk ordusunun kara kuvvetleri ne kadar güçlü, Türk ordusunun hava savunma sanayisi yeterli mi? 

Türkiye Cumhuriyeti devleti son yıllarda savunma sanayi alanında yaptığı yatırımlar sayesinde ordusunun gücüne güç katmış ve savunma teknolojilerinde bir hayli ilerleme kat etmiştir. Bundan 20 yıl öncesine gittiğimiz de beylik tabancası bile üretemeyen Türkiye şimdilerde hava savunma sistemlerini, zırhlı tanklarını, piyade tüfeklerini, gelişmiş radar sistemlerini, çok namlulu roket atar sistemlerini, TFX 5. nesil savaş uçaklarını ve hatta uçak gemisini dahi kendisi üretecek güce erişti. Türkiye Cumhuriyeti üretmiş olduğu bu teknolojiler sayesinde savunma sanayi alanında dışa olan bağımlılığını minimuma indirdi. İnşallah çok yakın bir zaman da tüm savunma sistemlerini kendisi üretip savunma sanayi alanındaki dışa bağımlılığını 0 a indirecektir.

Türk Ordusu Ne Kadar Güçlü

Türk ordusunun ne kadar disiplinli ve güçlü olduğunu Suriye ve Irak'a yaptığı başarılı operasyonlarla anlayabiliriz. Batılı ülkelerin terörist gruplarına sayısız silah envanterleri sunmasına rağmen tek başına bir çok güvenlik koridoru oluşturmuş ve bölgede güvenliği sağlamıştır. Türk ordusu her alanda çok iyi performanslar sergiler ancak Türk ordusunun en iyi ordusu Kara Kuvvetleridir.

Kara kuvvetlerinde Türk ordusunun bileğini bükebilecek emsali görülmüş başka bir ordu yoktur. 

2231     compat tank

55104   zırlı araç

1850     IFV piyade savaş aracı

4294     zırhlı personel taşıyıcı

3109     MRAP mayına dayanıklı zırhlı araç

286       Çok namlulu roket atar bataryası

1038     Kundağı çekili motorlu topçu

1747     çekili topçu

Kara kuvvetlerinde yukarıda envanter Türk ordusunu ziyadesiyle güçlü kılmaktadır.

Türk Hava Ordusu

En iyi savaş pilotlarının Türk ordusunda olduğunu söylemeye sanırım gerek yok. Türk ordusu Kara Kuvvetlerinde olduğu gibi Hava Kuvvetlerinde de çok güçlüdür. NATO tatbikatlarında yaptığı akrobasi hareketlerle Türk Hava Kuvvetlerimizin şanı dillerden düşmüyor.

Toplam 115 bin Türk hava ordusu bulunmaktadır.

Uçak Sayısı           1280

Eğitim Uçağı         275

İHA                        978

Helikopter              502

Atak Helikopter      111

Nakliye Uçağı        83

Radar Uçağı           4

Yakıt İkmal Uçağı  7

Özel Görev Uçağı   22

Deniz Kuvvetleri Ordusu

Türkiye Cumhuriyeti devleti Akdeniz, Ege ve Karadeniz'e kıyıları olduğu için deniz gücü olan bir ülke. Denize kıyısı olan ülkeler denize kıyısı olmayan ülkelere nazaran çok daha avantajlı konumadırlar. Eğer bir ülkenin sadece kara sınırları varsa ve deniz sınırları yoksa bu ülke komşu ülkelerine bağımlı bir şekilde yaşamaya mahkumdur.

16  fırkateyn

10  korvet

12  denizaltı

19  hücum bot

16  karakol gemisi

11  mayın temizleme gemisi

25  çıkarma gemisi

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorum Gönder

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorumlar (0)

Daha yeni Daha eski