insanların mars'a gitmesi mümkün mü

insanların mars'a gitmesi mümkün mü

İnsanlar mars gezegenine gidebilirler mi ? Mars'ta hayat var mı ? Mars'ta insan dışı canlılar yaşıyor mu ? gelin beraber bu soruların cevabını bulalım.

İnsanlar Marsa Gidebilirler mi 

19 kasım 1969 yılında apollo 12 iki defa yıldırım çarpmasına rağmen ay'a iyi bir iniş gerçekleştirdi. Bazı incelemelerde bulunup ve gerekli numuneleri aldıktan sonra tekrar dünyaya geri döndüler ve ondan sonra da aya bir daha da gidilmedi. Hemen yanı başımızdaki ayda maalesef atmosfer ve su olmadığı olmadığı için orada hayat yok. Ancak Mars'ta hayat olduğu ile ilgili sürekli bazı haberler yapılmaktadır. Mars'ta su bulundu, Mars'ta insana benzeyen canlılar görüldü şeklinde.

İnsanlar aya gittikleri gibi aynı şekilde marsa da gidebilirler. Ancak bu mars'ta bir yaşam olduğunu orada yaşayabileceğiniz anlamına gelmez. Şimdiki bilgiler ışığında mars'a sadece turistik bir gezi yapabiliriz ancak. Nitekim Elon Musk'ın böyle bir projesi dahi var.

Mars'ta Hayat Var mı

İnsanların yaşayabilmesi için su, hava ve beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Dolayısıyla eğer mars'ta su ve hava yoksa insanoğlunun mars'ta yaşaması mümkün değildir. Mars'ın atmosferi çok ince olduğu için güneş'ten gelen zararlı mor ötesi ışıklar direkt gezegene gelmektedir. Bu zararlı ışıklara maruz kalan bir insanın yaşaması mümkün değildir. Mars'ın yer çekimi dünyanın yer çekimine oranla daha az bu yüzden atmosfer gezegende tutunamıyor ve dağılıp gidiyor. Mars gezegeni insanların yaşaması için elverişli bir yer değildir. 

Mars'ta İnsan Dışı Canlılar Yaşıyor mu ?

İnsanların yaşayabilmesi için oksijene ihtiyaç vardır. Bunun yanında su ve gıdaya ihtiyaç duyarlar. Başka canlılardan kasıt dünyadaki hayvanlar gibi canlılardan bahsediyorsak onlarında suya, havaya ve gıdaya ihtiyaçları var. Ancak şöyle bir durum mümkün olabilir: Biz insanlar oksijeni soluruz. Ancak Mars'ta sadece karbondioksit soluyarak hayatını idame eden başka canlılar olabilir. Su bizim için hayat kaynağı ama türünün ve biyolojik yapısının nasıl olduğunu bilmediğimiz başka canlılar olabilir ve bu canlılar oksijen yerine başka bir gaz soluyor olabilirler, hatta belki gaz solumaya dahi ihtiyaçları yoktur. Bu soruların net bir cevabı olmadığı için Mars'ta yada diğer gezegenlerde  başka canlıların yaşamadığını söyleyemeyiz. Bu sorular şu an bizler için birer gizemli kutu.

Eğer diğer gezegenlere büyük keşifler yapılırsa  o zaman kimlerin olup olmadığını anlarız. Ancak şimdiki bilgiler ışığında Mars'ta kimse yoktur diyebiliriz.

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorum Gönder

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorumlar (0)

Daha yeni Daha eski