Işınlanma gerçekten var mı

ışınlanma gerçekten var mı

Bir insan bir yerden bir yere gitmek için ışınlanabilir mi ? Teknoloji o kadar çok gelişti ki bu tür sorular bir hayli arttı. İnsanların ışınlanması mümkün mü ? Bir insan bir yerden bir yere ne kadar sürede gidebilir ? Atomlarına ayrılan bir insan tekrar birleşebilir mi ?

İnsanlar Işınlanabilir mi

İnsanoğlu çok aceleci bir varlıktır. Her zaman hızlı olmayı sever. Arabalara ve daha iyi arabalara  hatta uçaklara ve hızlı trenlere olan ihtiyaç da bundan dolayı türemiştir. İnsanların bir yerden bir yere ışınlanabilmesi için atomlarına ayrılması gerekiyor ve bu da o insanın param parça olacağı anlamına geliyor. Eğer biz ışınlanmayı bulabilsek bile bunun dışında bizi bekleyen bir sürü problem var. Eğer bir insan ışınlanmak için atomlarına ayrılırsa kesinlikle ölür. Hadi diyelim bunun bir yolunu buldular ve ölmedi ve insanları atomlarına ayırabildiler. Peki bunu nasıl ışık hızına ulaştıracaklar ve nereye gideceğine nasıl karar verecekler ve gittikleri yerde tekrar bu atomları nasıl birleştirecekler. Birleştirseler bile bu insan artık yaşayacak mı ? Şimdiki teknoloji ışınlanmanın yanından bile geçmiyor. Bunun söylemek dahi mümkün değil. Yani anlayacağınız ışınlanmak gibi bir hayaliniz varsa bu hayaliniz şimdilik suya düştü gibi görünüyor.

İnsan Atomları Parçalanmaya Müsait Mi ?

Atom Proton ve nötrondan oluşmaktadır. Bunlar çekirdeğin etrafında döner dururlar. Protonun elektrik yükü 1 dir nötronun ise elektrik yükü 0 dır. Bundan dolayı atom pozitif elektrik yüküne sahiptir. Bunları niye anlattım ? Bir insanda 10 üzeri 28 kadar atom bulunur. Bu rakamı telaffuz etmek  bile bir hayli zor. Yani katrilyon kere trilyon diyebiliriz.

Atomlar çok küçüktür. Ayrıca biz atomların neye benzediğini dahi bilmiyoruz. Bir insanda 10 üzeri 28 kadar atom var dedik ve bu sayı çok büyük. Her atom bir nohut büyüklüğünde olmuş alsaydı, sadece bir insanın kafası jüpiter gezegeni büyüklüğünde olurdu. İnsanlarda bulunun bu kadar atomu parçalayıp tekrar bir araya getirip ve o insanın yaşamasını sağlamak sizce mümkün mü peki ? Atomların daha neye benzediğinden haberimiz yok iken bu kadar kompleks bir işlem yapmak ancak o insanın ölümüyle sonuçlanır.

Sonuç Olarak

Bu düşünceler günümüz teknolojiyle çok ütopik görünüyor. Belki ilerleyen zamanlarda bunlar mümkün olacaktır. Yeni teknolojiler belki bunu başaracaktır. Ancak şu anki bilgiyle böyle bir şey yapmak mümkün değildir.

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorum Gönder

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorumlar (0)

Daha yeni Daha eski