Gizemli Van gölü canavarı efsanesi

 

van gölü canavarı

Van gölü'nde yaşadığı düşünülen efsanevi yaratık, van gölü canavarı yaşıyor mu, van gölü canavarı neye benziyor, van gölü canavarını kimler gördü ?

Van gölünde yaşadığı iddia edilen ancak hiçbir zaman var olduğu kanıtlanamayan efsanevi canavar. Gizemli yaratık olan Van gölü canavarı her ne kadar varlığı ispatlanamasada şüphesi bile tüyler ürpertici.

Bu efsanevi canavarı gördüğünü iddia eden birçok var. Bu efsanevi yaratık ilk olarak 1889 yılında insanlara göründü. Hatta bununla ilgili gazetelerde haberler bile yapıldı. 29 Nisan 1889'da İstanbul'da yayın yapan saadet gazetesi Van gölü canavarının abdest almak için göle giden bir kişiyi yakalayıp göle sürüklediği haberini yaptı. 

Van gölü canavarını gördüğünü iddia edenlerin sayısı bir hayli fazla. Canavarı görenlerin iddia ettiklerine göre boyu 15 metre sırtında kazık gibi sivri çıkıntılar ve rengi de epey koyu imiş.

Bu efsanevi canavarı görenlerin sayısı her geçen gün artıyordu. Bu durum medyada gündeme oturdu. Bunun üzerine yetkililer Van gölünde bu efsanevi canavarın varlığını araştırmaları için bilimsel bir ekip görevlendirdi. Yapılan araştırmalar neticesinde canavarın varlığına dair hiçbir bulguya rastlanmadı. Ancak canavarı gördüğünü iddia edenlerin sayısı hayli artıyordu. Bu kadar insan yalan söylüyor olamazdı.

Aradan bir kaç yıl geçtikten sonra Van yüzüncü yıl üniversitesinde görev yapan bir öğretim görevlisi(Ünal KOZAK) canavarın varlığını araştırmak için keşiflere başladı. Öğretim görevlisi Ünal KOZAK'ın araştırmaları neticesinde efsanevi canavar ile karşılaştığını ve canavarı video kaydına aldığını iddia etti ve kayıtları yetkililere gönderdi. Bu konuyla ilgili birde kitap yazıldı ancak bu görüntüler kimseyi tatmin etmedi ya da bölgede korku hakim olmasın diye üstü kapatıldı.

Van gölü canavarının varlığı her ne kadar ispatlanamasada vermiş olduğu korku insanların van gölüne tedirgin yaklaşmasına sebep oldu.

Peki sizce Van gölü canavarı gerçekten var mı ?

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorum Gönder

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorumlar (0)

Daha yeni Daha eski