Cinler insanlara zarar verebilir mi

 

cinler insanlara zarar verebilir mi

Cinler insanlara zarar verebilirler mi? Cinler gerçekten var mıdır? Cinler neye benzerler?


Cin suresinin 8-9-10. ayetlerinde Cenabı Allah hz'leri cinlerden bahsetmektedir.


﴾8﴿

 Hakikaten biz (cinler) göğü yokladık, onu güçlü muhafızlar ve alev toplarıyla doldurulmuş bulduk.


﴾9﴿

 Halbuki biz (daha önce, göğü) dinlemek için onun oturulabilecek yerlerinde otururduk; fakat şimdi kim dinlemek isterse kendisini gözetleyen bir alev topuyla karşılaşıyor.


﴾10﴿

 Bilmiyoruz, yeryüzündekiler hakkında bir kötülük mü murat edildi yoksa rableri onlar için bir iyilik mi diledi?

Cinler insanlardan farklı olarak dumansız ateşten yaratılmıştır. Cinler insanları görürler ancak insanlar cinleri göremezler. Cinler insanlara zarar verebilirler. Cinler de insanlar gibi mükellef varlıklardır. Yani onlarda kendi içlerinde ümmetlere ayrılırlar. Aralarında dinsiz olanı da var müslüman olanı da var. Cinler insanlara zarar verebilirler ama her insana zarar veremezler. Günah işlemekte ısrar edenlere cinler musallat olabilir.


Günahlarla çokça meşgul olan insanlar cinlerin tacizlerine maruz kalabilir. Çin çarpması dediğimiz olayda tam olarak budur zaten.


Cinler neden insanları çarparlar ?

Cinlerin yaşadığı alanlar ihlal edilmesi durumunda cinler insanlara musallat olabilirler. Bu yüzden peygamber efendimiz s.a.v bize çöplük, hela, hamam gibi yerlere girmememizi buyuruyor. Pis yerlere girerken besmele ile girmemiz gerekiyor. Aksi bir durumda cinlerin musallatına maruz kalabiliriz. Efendimiz s.a.v tuvalete girerken “Allahümme innî eûzü bike mine’l-hubsi ve’l-habais.”

duasını okumamızı tavsiye ediyor.


Cinler neye benzerler

Cinler dumansız ateşten yaratıldı. Cinlerin neye benzediğini bilmiyoruz. Ancak ömürlerinin uzun olduğunu bir yerden bir yere kısa bir zamanda gidebiliyorlar.

Sonuç olarak: Cinlerin zararlarından ve tesirlerinden korunmak için sürekli abdestli gezmeye özen göstermeli ve günahlardan uzak durmalıyız.

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorum Gönder

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorumlar (0)

Daha yeni Daha eski