Dropshipping ile internetten para kazanmak

Dropshipping ile internetten para kazanmak


İnternetten para kazanmanın bir diğer yoluda Dropshipping yöntemidir.

Dropshipping, e-ticaret alışveriş ağında  popülerliği devamlı artan bir iş sektörüdür. Bu yöntem ile satmak istediğiniz ürünleri stoklama ihtiyacı duymadan satabilirsiniz. Bu iş modelinde siz sadece aracılık yapıyorsunuz. Gelen siparişleri ürün tedarikçisine gönderiyorsunuz ve aradaki komisyonda sizin karınız oluyor. Ürünün paketlenmesi ve alıcıya ulaştırılması tamamen tedarikçiye ait. Bu iş modeli düşük maliyetler ile yapılabildiği için girişimciler tarafından çokça tercih edilmektedir.

Bu işe başlamak için öncelikle pazarlayacağınız belirli bir ürün grubunu belirlemeniz gerekiyor.Hangi ürünlerin daha çok satıldığını öğrenebilmek için öncelikle pazar araştırması yapmanız gerekmektedir. Bu şekilde hangi ürünler daha çok talep görüyorsa o ürünleri pazarlamanız kar elde edebilmeniz için daha akıllıca olacaktır.

Daha sonra ürünü nerede pazarlayacağınızı belirleyin. Bu bir sosyal medya ağı ya da bir e-ticaret platformu olabilir. Shopify, WooCommerce gibi yerler bu iş için biçilmiş kaftandır. Bu tür pazarlama alanlarında ödeme kolaylığı ve ürünü hızlı pazarlayabilme olanağı olduğu için pazarlama sürecini daha hızlı tamamlayıp ödemenizi kolaylıkla alabilirsiniz.

Bu adımları tamamladıktan sonra sıra geldi pazarlayacağınız ürünleri nereden temin etmeniz gerektiği yani tedarikçi bulma. Bulacağınız tedarikçilerin güvenilir olduğuna mutlaka dikkat edin. Güvenilir olmayan tedarikçi ürünün alıcıya ulaşması noktasında sıkıntılar çıkarabilir ve buda sizin karınızı doğrudan etkileyecektir. AliExpres ve Oberlo gibi dünya çapında kullanılan platformlar bu iş için uygun olabilir.

Eğer dropshipping modelini kullanarak internetten para kazanmak istiyorsanız unutmayın ki siz sadece bu işin pazarlama kısmında yer alıyorsunuz. Pazarlama işini ne kadar iyi yaparsanız o kadar çok gelir elde edersiniz. Pazarlayacağınız ürünleri hedef kitlenize ulaştırabilmek için sosyal medyada tanıtımlar yapabilir, ürün ile ilgili harika görseller hazırlayabilir ve ürünü tanıtan harika bir video hazırlayabilirsiniz. Eğer ikna kabiliyetiniz yüksek ise bu iş tam size göre olabilir.

Yaptığınız tüm bu işlerin sonunda müşteri memnuniyeti oluşmuşsa başarıya ulaştınız demektir. Müşteri memnuniyetini sağlayamamanız durumunda markaya yönelik ön yargı oluşabilir ve kar riskiniz de artmış olacaktır. Bu nedenle kaliteli hizmet ve müşteri memnuniyeti en önceliğiniz olmalıdır.


Sonuç itibariyle, dropshipping ile para kazanmanın mümkün olduğunu anlattım. Ancak bu anlattıklarımın bir sürece yayılması gerekiyor. Biraz zaman ve biraz da çaba gösterirseniz sizde başarılı olduğunuzu göreceksiniz. 

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorum Gönder

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorumlar (0)

Daha yeni Daha eski