KONUT FİYATLARI DÜŞER Mİ

konut fiyatları düşer mi


Faizlerin artmasıyla beraber Türkiye'de kur stabil hale geldi. Faizlerin yüksek olması sebebiyle orta ve büyük ölçekli yatırımcılar mevcut gelirlerini faize yatırarak değerlendiriyorlar. Sadece çok az bir kısım kişi borsa ve altında paralarını değerlendiriyor.

Konut Fiyatları Düşer mi

Faizlerin artmasıyla beraber konut fiyatları da şu anda yerinde saymaktadır. Türkiye geneline bakılırsa 1.500.000 tl lik bir dairenin getirebileceği aylık gelir 15.000 tl ile 20.000 tl arasında değişmektedir. Ancak 1.500.000 tl faize yatırıldığında çok daha fazla kazanç elde edilmektedir. Bundan ötürü insanlar konut ya da başka yatırımlara yönelmek yerine faizde kalmayı tercih ediyorlar.

Faizlerin düşmesiyle konut fiyatlarının tekrardan hızlı bir yükselişe geçmesi bekleniyor. Gerek işçilik ve maliyet fiyatlarının artması ve gerek faizlerin düşürülmesi söz konusu olduğunda konut yada diğer emtiaların fiyatlarının yükselmesi de beklenmektedir.

Bu süreç ülkemizin değişmez bir gerçeğidir. Faizler yüksek olduğunda emtiaların değeri yerinde sayar çünkü talep olmaz. Ancak faizlerin düşmesiyle beraber faize olan talebin azalacağı için bu seferde konut ve araç gibi yatırım ürünlerinin fiyatı maksimum seviyeye çıkar.

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorum Gönder

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorumlar (0)

Daha yeni Daha eski