e kitap satarak para kazanmak

İnternetten para kazanmanın bir diğer yoluda e-kitap satmaktır. E-kitap hazırlayıp satmak fiziki kitap satmaya göre bir çok avantajlı yönleri vardır.


e kitap satarak para kazanmak



E-Kitap Satmanın Avantajları


E-kitap hazırlamak fiziki kitap hazırlamaya göre hem daha hızlı hem de daha kullanışlıdır. Kitaplarımızı fiziki olarak yazdığımızda bunları baskıya göndermemiz gerekiyor. Adında anlaşılacağı üzere elektronik yani dijital kitaplarda herhangi bir baskı söz konusu değildir. Yapmanız gereken tek şey kitabınızı hazırlamak ve bu işi yapan platformlarda satışa koymak.


E kitap satmanın bir diÄŸer avantajı da kitabı hazırlarlayıp yayına aldıktan sonra kitapta sonradan göreceÄŸiniz hataları hemen düzeltebiliyorsunuz ve kitabınızı saniyeler içerisinde tekrar yayına alabiliyorsunuz. Klasik yöntemlerle hazırlanan kitaplarda gerek kağıt masrafı olsun ve gerek bu kitapların satılması için dağıtımı olsun baya bir masraf oluÅŸmaktadır. Bu yüzden insanlar fiziki kitap almak yerine dijital kitap almayı tercih ediyorlar. 


Bir diÄŸer avantajımız ise kitabı bir kere hazırlıyorsunuz ve dilediÄŸiniz kadar satabiliyorsunuz. Her seferinde baskı maliyetlerine katlanmak zorunda deÄŸilsiniz. Yazdığınız bir kitap belki bir ömür boyunca size gelir saÄŸlayacaktır. 


E-Kitap Nasıl Hazırlanır


E-Kitap hazırlamanız için sizlere kafanızı karıştıracak yöntemler anlatmak yerine çok iyi bildiğiniz bir yol göstereceğim. Microsoft World belgesi ile dilediğiniz dijital kitabı hazırlayabilirsiniz. Kitabınızı hazırladıktan sonra farklı kaydet deyip kitabı pdf olarak kaydetmeniz yeterli olacaktır. Evet yapmanız gereken sadece bu. Kitabına içerisinde yer alacak bilgilerde tamamen size kalmış. Belki bir roman yazmak istersiniz ve belki de eğitici bilgiler içeren kitap yazacaksınız. Bu tamamen size kalmış.


Hazırladığım Dijital Kitapları Nerede Satabilirim


EÄŸer bir dijital kitap hazırladıysanız bu birden fazla platformda satabilirsiniz. 

1. Google Play Kitaplar İş Ortağı Merkezi


Hazırladığınız dijital kitapları satabileceğiniz platformlardan ilki googla play kitaplar iş ortağı merkezi olsun. Hazırladığınız dijital dokümanı bu platforma yükleyerek hızlı ve güvenli satışlar yapabilirsiniz. Eğer bir google hesabınız varsa zaten üye sayılırsınız. Yapmanız gereken iki şey var. Öncelikle vergi bilgilerinizi girmeniz gerekiyor. Eğer bu işi şahıs olarak yapacaksanız sadece kişisel bilgilerinizi girmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra sizden banka hesabı girmenizi ve bu banka hesabınızı onaylamanızı isteyecek. Banka hesabınızı onaylayabilmeniz için google sizlere 0,34 tl veya daha az bir miktar para gönderir ve size gönderdiği bu miktarı hesabımı doğrula seçeneğine tıklayarak ne kadar para gelmişse yazın. Kuruşları tam yazmalısınız yoksa hesabınız onaylanmaz.


2. Amazon KDP


Amazon KDP ile dijital kitaplarınızı satabilirsiniz. Bir e ticaret sitesi olan Amazon dünya çapında milyonlarca kullanıcısı var ve siz bu platformda yeterince satış yapabilirsiniz. 


3. Smashwords


Smashwords sitesi aracılğıyla dijital kitaplarınızı satabilir ve hatırı sayılır bir ek gelir elde edebilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde dijital kitaplarınızı yayınlayabileceğiniz bu platformun hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesi var. Bu platforma dijital kitaplarınızı yüklediğiniz de kitaplarınızı pazarlamanıza gerek kalmadan sizin yerinize smashwords bu işi halledecektir.


4. Kitaboo


Bu platformun diğerlerinden farkı ayrıca e-kitap oluşturabileceğiniz bir platform. Hazırladığınız dijital kitaplarınızı hızlı bir şekilde EPUB formatına dönüştürebilir ve yayınlayabilirsiniz. Bulut tabanlı bir sistem olduğu için android, ios windows cihazlarda rahatlıkla kullanılabilir.


Sizlere tanıtmış olduÄŸum bu platformlar dijital kitap satışlarının yapıldığı en popüler platformlardır. Sizde hemen dijital kitabınızı hazırlayıp e-kitaplarınızı bu platformlar aracılığıyla satabilirsiniz.  Bunların yanında ek olarak kendinize ait bir web sitesi açıp yine e-kitap satabilirsiniz. Ancak yeni bir web sitenin geliÅŸimini tamamlaması yıllar alacağı için en mantıklısı bu platformları kullanmaktır.

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorum Gönder

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorumlar (0)

Daha yeni Daha eski