Bilinçaltının Gücü: Zihninizin Kontrolünde Olan Gizli Güçler

bilinçaltı hafızasının




Zihnimiz, bizim düşündüğümüzle yetinmez çok daha fazlasını kontrol eder. Bilinçli bir şekilde verdiğimiz kararlar ve yaptığımız seçimlerin arkasında farkında bile olmadığımız muazzam bir güç yatar. Bu gücün adı bilinçaltıdır. Bilinçaltı hafife alınacak bir güç değildir. Duygularımızı, davranışlarımızı ve hatta biz farkında olmadan beden hareketlerimizi bile kontrol eder ve yönlendirir. Bizim anlamadığımız mesajları bilinçaltı hafızamız anlar ve bu anladıklarını kontrol eder. Örneğin bir metin okudunuz, okuduğunuz bu metinde anlatılmak isteneni anladığınızı varsayalım, bu metinde bizim anlamadığımız ama bilinçaltımızın anladığı bazı mesajlar olabilir.  Peki bu bilinçaltı nasıl çalışır ve biz bu gücü nasıl yönetebiliriz gelin beraber bu konunun detaylarına bakalım. 


1. Bilinçaltı ve Bilinç Farkı


Bizler farkında olmadan bilinçaltı hafızamız bazı olayları kaydeder. Bizler normal hayatımızı yaşarken aldığımız kararları ve yaptığımız işleri bilinçli zihnimiz yönetirken bilinçaltı ise bizim kaydetmek istemediğimiz, önemsemediğimiz olayları kaydeder ve bu kayıtlardan bizim için bir alışkanlık oluşturur. Örneğin, bir karayolunda karşıdan karşıya geçmek için istemsizce sağa ve sola bakmamız bilinçaltımızın bizi yönlendirmesiyle olmaktadır. Bilinçaltı, korkularımızı, inançlarımızı ve alışkanlıklarımızı şekillendirebilir. Dinlediğiniz bir müzik ya da izlediğiniz bir film bilinçaltınızda bir takım alışkanlıklar zinciri oluşturabilir. Başınızdan geçen olumsuz bir hadise de bilinçaltınızın sizi farklı yönlendirmesine sebep olabilir.


2. Bilinçaltı, Düşüncelerinizden Etkilenir


Bilinçaltı hafızamız, bilinçli bir şekilde düşündüğümüz her şeyi algılayabilir. Bu yüzden olumsuz düşünceler ürettiğimizde bilinçaltı hafızamız bu düşüncelerimiz sanki bir gerçekmiş gibi algılar ve buna göre bize davranır. Bu şekilde duygularımızda ve alışkanlıklarımızda değişiklikler yaşanır. Bu yüzden devamlı pozitif düşünerek bilinçaltı hafızamızı olumlu etkileyebilecek kayıtlar oluşturmamız gerekiyor.


3. Bilinçaltı, Hayallerinizi Şekillendirir


Rüyalar aracılığıyla bilinçaltı hafızamızda neler olduğu anlaşılabilir. Bilinçaltı hafızası kendini rüyalar yoluyla ifade eder. Söylemeye çekindiğimiz korkularımız, bilinçli hafızamızın üzerinde durmadığı konular bilinçaltı hafızamız tarafından işlenir ve rüyalar yoluyla bize gösterilebilir. Bu sebeple rüyalarımız bilinçaltı hafızamızı anlamanın en iyi yollarından bir tanedir.


4. Bilinçaltını Yönetmek Mümkün mü?


Eğer bilinçaltınızı yönetmek istiyorsanız sürekli pozitif telkinlerde bulunun kendinize. Kendinize devamlı pozitif düşünceler telkin ederseniz bilinçaltı hafızanızı sıfırdan programlayabilirsiniz. Bilinçli hafızanız aracılığıyla sürekli iyi düşüncelerde bulunun, eğer hastaysanız hasta olmadığınızı düşünün, eğer bir şeyden çok korkuyorsanız o şeyden artık korkmadığınızı düşünün, eğer birinin size zarar verebileceğini düşünüyorsanız bu sefer bunun tam tersini düşünün. Bu şekilde bilinçaltı hafızanıza sürekli olumlu mesajlar gönderin. Bu teknik, insanların kişisel gelişiminde oldukça başarılıdır.


5. Alışkanlıklarınız Bilinçaltınız Tarafından Yönetilir


Bilinçaltı hafızamızın alışkanlıklarımızı yönettiğimizi daha önce söylemiştim. Evet tüm alışkanlıklarımızı bilinçaltı hafızamız yönetir. İstemeyerek devamlı yaptığınız rutin işler bilinçaltı hafızanız tarafından yönetilir. Örneğin, sabah işe giderken devamlı aynı yolu kullanıyorsanız, ya da sabah ilk kalktığınızda önce telefonunuza bakıyorsanız, bu davranışların hepsi bilinçaltı hafızası tarafından yönetilmektedir. Bunun yanında kötü alışkanlıklarınızda bilinçaltı hafızanız tarafından yönetilir. Örneğin, sigara kullanıyorsanız, ya da sağlığa zararlı tükettiğiniz herhangi bir şey varsa bunların hepsi bilinçaltı hafızamız tarafından yönetilir. Sigara vücuda zararlı bir maddedir. Ancak siz sigarayı içtiğinizde rahatladığınızı düşünüyorsunuz. Bu yüzden bilinçaltınız size sigara içmeniz yönünde bir alışkanlık kazandırıyor. Eğer sigaranın ne kadar zararlı olduğu konusunda bilinçaltı hafızanızı ikna edebilirseniz size üzerinde para verseler bile o sigarayı içmezsiniz. Eğer iyi bir alışkanlık kazanmak istiyorsanız bu alışkanlığı sürekli tekrar edin ve belli bir süre sonra göreceksiniz ki artık bu alışkanlığı siz istemeseniz de yapıyorsunuz.


6. Stres ve Bilinçaltı İlişkisi


Stresli bir insan istese de istemese de bilinçaltı hafızasına bazı mesajlar gönderir. Stresli olduğunuz vakitler bilinçaltı hafızası bunu bir tehlike olarak görür ve size korku salgılar. Sizde bir ömür boyu bu korku ile yaşamak zorunda kalırsınız ta ki bilinçaltı hafızanızı temizleyene kadar. Bilinçaltı hafızanızı yönetmek istiyorsanız ya da başka bir deyişle stresten kurtulmak istiyorsanız öncelikle bilinçaltı hafızanızı sakinleştirin. Yaşadığınız bu durumun aslında tehlikeli olmadığını düşünün. Bunun gereksiz bir mücadele olması gerektiğini ve sakin olmanız gerektiğini düşün. Bunun ne faydasını göreceğim diye düşünmeyin. Siz farkında olmayacaksınız ama bilinçaltı hafızanız tertemiz olduğunda üzerinizdeki stresin gittiğini fark edeceksiniz. Bakacaksınız aslında gerçekten de korkulacak bir şey yokmuş. Sağlıklı bir zihin yapısı sağlıklı bir beden yapısının işaretidir. İnsanlar arasında şöyle bir laf vardır "her şey kafada biter" aslında burada demek istiyorlar ki eğer bilinçaltı hafızanıza olumlu mesajlar gönderirseniz vücudunuz kendisini iyileştirmeye başlayacaktır ve korkulacak bir şeyin olmadığını anlayacaktır.


7. Bilinçaltınızı Güçlendirin


Bilinçaltı hafızanızı güçlendirmek sizin elinizde. Ona devamlı olumlu mesajlar gönderin. Hiçbir zaman olumsuz düşünmeyin. Bazı insanlar bilinçaltı hafızasını yeniden programlamak için meditasyon gibi yollara başvuruyor. Meditasyon yapmanıza gerek yok. Sadece olumlu düşünün. Örneğin çoğu insan dini davranışlarını geliştirerek çok büyük rahatlık ve huzura kavuşurlar. Namaz kılan bir insan aslında ben Allah yolundayım, ben vazifemi yaptım, gerisi Allah'tan demiş oluyor. Yani üzerindeki stresi atmış oluyor bir nevi. Burada yanlış anlaşılmak istemem, stres atmak için namaz kılın demiyorum. Ancak namaz kılmak, ya da muhtaç olan bir insana yardım etmek insana iyi hissettirir ve bilinçaltı hafızamızı güçlendirir. Sokakta gördüğünüz muhtaç bir hayvana yardım etmeniz bile bilinçaltı hafızanızı güçlendirecektir. Sen aslında iyi bir insansın bak hayvanlara yardım ediyorsun mesajını siz düşünmeseniz de bilinçaltı hafızanız bunu kaydedecektir.


Sonuç


Bilinçaltı hafızanızın kontrolünü elinizden bırakmayın. Nitekim, o davranışlarımızı ve hatta vücut hareketlerimize dahi etki etmektedir. Bilinçaltının gücünü anlamanız ve onu yönlendirmeniz yararınıza olacaktır. 


Not: Umarım bu makalenin siz değerli okuyucularıma faydası olmuştur. Blog Evim'i takip edip arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz diğer insanlarında bu bilgilerden haberdar olmasını sağlamış olursunuz.

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorum Gönder

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorumlar (0)

Daha yeni Daha eski