PYTHON NEDİR NE İŞE YARAR

python nedir ne işe yarar


Programlama ile ilgilenenler kullanmamış olsalar bile illaki python'u ömürlerinde bir kere de olsa duymuşlardır. Bu makalemde python programlama diliyle neler yapabileceğinizi, kullanım alanının ne kadar geniş olduğunu, avantaj ve dezavantajlarından bahsedeceğim

Python Nedir

Python 1991 yılında Guido Wan Russom tarafından geliştirilmiş bir programlama dilidir. Az kod ile çok iş yapma becerisi olduğu için programcılar tarafından çokça tercih edilmektedir. Diğer programlama dilleri ile 5 satırda yazabileceğiniz kodu bazen python ile tek satırda yazabiliyorsunuz. Ayrıca hızlı bir programlama dili olması hasebiyle de çok tercih ediliyor.

Python Kullanım Alanları

Python programlama dili ile django kütüphanesi sayesinde web programlama yapabilirsiniz

Masaüstü yazılımlar geliştirebilirsiniz

Sunucu tabanlı yazılımlar geliştirebilirsiniz.

En çok kullanıldığı alan olan matematik işlemlerini çok hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

Neden Python Dilini Tercih Etmeliyiz

Python programlama dili, birden fazla platformda çalışabilmektedir. Örneğin windows, linux, mac vb platformlarda tak çalıştır yapabilirsiniz. Bu sebepler python programlama dilini daha da cazip hale getirmektedir.

Birçok programlama dilinde komutları birbirinden ayırabilmek için parantezler ya da noktalama işaretleri kullanılır. Ancak python'ın okunabilirliği çok yüksek bir programlama dili olduğu için sadece satırları dikkate alarak derleme yapmaktadır. Bu ise derlemenin çabuk olacağını ve yazdığınız programın hızlı çalışacağını gösterir.

örnek bir python kodu yazalım

print("Hello, World!")

Bu yazı ile beraber python programlama dilini öğrenebileceğiniz bir seri yazacağım. Bu işin sonunda sizde python programlama dili ile program geliştirebileceksiniz.

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorum Gönder

Yorum yaparken diğer kullanıcıları kırmamaya ve hakaret etmemeye özen gösterin

Yorumlar (0)

Daha yeni Daha eski